top of page
sannevanderzwan

Praten we teveel of juist te weinig tegen onze honden?

De hond leeft al duizenden jaren met ons, en we zijn ze gaan zien als een onderdeel van ons gezin.

We leven, eten en misschien slapen er samen mee. De hele dag staat in het teken van de hond en het baasje, en als het goed is ben je lekker met elkaar bezig.


Als trainer loop ik vaak door het bos en zie ik genoeg dingen gebeuren. Dingen waar ik achter sta dingen waar ik niet achter sta, maar 1 ding zie ik continue gebeuren. Gepraat tegen de honden.

Van 4 x hierkomen roepen tot de naam, tot hele verhalen. Soms lijkt het alsof ze ons verstaan.

Naast wat er allemaal op energie niveau gebeurd en wordt gecommuniceerd, is het belangrijk om te beseffen dat die hond (indien niet getraind) geen SNARS begrijpt van wat we zeggen.


Lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en het van nature conflict vermijdende gedrag van honden maakt dat ze soms reageren alsof ze ons begrijpen.

Energie en context spelen ook nog een hele mooie rol hierin, maar eigenlijk kunnen ze geen Nederlands.


Ik zie vaak dat hierdoor jij als eigenaar een soort van ruis wordt op de achtergrond, en de hond maar lekker zijn eigen ding gaat doen.

Moet je je voorstellen dat iemand in een taal die je echt niet begrijpt maar tege je aan blijft praten, dan op een gegeven moment haak jij ook af toch?


Nu heb ik een gratis cursus "Nederlands voor honden" geschreven, hier kan je kijken hoe je deze taalbarrière kleiner maakt, en beter met jouw hond kan gaan communiceren!

En wil jij weten hoe je jouw hond het beste kan laten luisteren? Kijk dan naar de cursus "Hondentrainers geheimen"

Hierdoor wordt honden trainen weer leuk en hebben jullie weer ontspannen wandelingen zonder bijvoorbeeld een hond die aan de riem trekt!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page