top of page

Management en training van een reactieve hond, wat komt er bij kijken?

Bijgewerkt op: 3 aug. 2023

Een reactieve of agressieve hond, iets wat veel invloed heeft op niet alleen het welzijn van de hond, maar ook soms op het mentale welzijn van de eigenaren.

Veel adviezen, veel dingen geprobeerd zonder het gewenste effect, en jullie emmer raakt ook rustig leeg.


Daarom is het zeer essentieel dat er naast het trainen van de reactiviteit zelf een heel goed doordacht management plan is waarbij zo veel mogelijk voorkomen wordt dat het gedrag zich herhaalt, maar ook jullie eigen emmertje wat voller raakt en er weer langzaam vertrouwen komt.


Het is essentieel om te begrijpen dat honden door verschillende factoren reactief en agressief gedrag kunnen vertonen met redenen zoals angst, onzekerheid, trauma, territorialiteit en gebrek aan (juiste) socialisatie.

Echter, met de juiste handvaten, het naleven van het managementplan en consequente inspanning en training, kunt u uw hond helpen dit gedrag sturen en eventueel veranderen op een positieve wijze waar de onderliggende emotie wordt meegenomen.


In dit artikel zal ik dat doen bespreek de het belang van management, herstellen van vertrouwen en relatie en de training zelf bij het omgaan met reactief en agressief gedrag

Maar ook de basis van desensibilisatie en technieken voor reconditionering, en veelgemaakte valkuilen die u wanneer moet vermijden met het trainen van een reactieve hond.


Ben jij al die adviezen die niet werken zat? En wil je even een professionele blik op jullie probleem, met uitgewerkte trainingsplannen?


Kijk dan bij de online cursus "Training en socialisatie van jouw reactieve hond" hier!

Of lees eerst alle aspecten waar je rekening mee moet houden om jullie training tot een succes te laten verlopen in dit online e-book.


Boek hier dan een consult op afstand of aan huis, of stuur me gerust een email met al jouw vragen.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page